Als je, om welke reden dan ook, niet zo goed in je vel zit en niet zo makkelijk een uitweg ziet dan kan het handig zijn als een paar verse ogen naar je situatie kijkt. Dat er iemand de tijd neemt om naar je te luisteren, en je door middel van gerichte vragen helpt om  helder te krijgen waar precies de schoen wringt. Op drie specifieke gebieden kan ik dat paar verse ogen zijn en helpen om de situatie helder te krijgen en handvatten aan te reiken ter verbetering.

Beter omgaan met prikkels
Beter leren omgaan met prikkels is niet zo moeilijk. Maar als je structureel overprikkeld bent kan het moeilijk zijn om de benodigde maatregelen te zien. En daarna komt de uitvoering nog. Daardoor kun je nog meer overprikkeld raken. Het is dan handig om iemand te hebben die samen met jou kan kijken naar wat nodig is om beter te leren omgaan met prikkels. Voor iedereen die daaraan behoefte heeft ben ik beschikbaar voor advies. Dat kan door middel van een persoonlijk gesprek. In dat gesprek kunnen we samen kijken wat er nodig is om tot een rustiger, harmonieuzer en productiever leven te komen.

Innerlijke onrust
Wanneer je innerlijke onrust ervaart is de kans groot dat dat komt omdat diverse krachten (de egokrachten en de spirituele krachten) in jou onder de drempel van je bewustzijn met elkaar aan het strijden zijn en jou nu eens in de ene richting te duwen en dan weer in de andere. In het dagelijks leven kan dat er bijvoorbeeld zo uitzien:

  • Je lijkt alles op orde te hebben maar toch knaagt er een gevoel van ontevredenheid in je. Is dit alles? Is dit het nu?
  • Er zijn gedragspatronen waar je eigenlijk al lange tijd vanaf wil, maar dat lukt steeds maar niet, je valt steeds weer terug.
  • Er heeft zich in je leven een heftige gebeurtenis voorgedaan en het verwerken daarvan duurt langer dan je van jezelf gewend bent.

Om deze onrust in harmonie om te zetten is het noodzakelijk om deze krachten onder observatie te krijgen. In een sparsessie kunnen we samen kijken welke krachten er in jou spelen en hoe we die krachten, indien noodzakelijk, kunnen transformeren. Zo kun je de stap zetten naar meer harmonie in je leven en de keuze maken  om datgene te doen wat écht bij je past, dat waar je voor geboren bent.

ADD, ADHD, Asperger of High Functioning Autism
Uit eigen ervaring weet ik welke kracht meditatie en de Oosterse filosofie hebben in het omgaan met diverse stoornissen in het autismespectrum. Als je op mentaal of emotioneel gebied vastloopt als gevolg van de symptomen van een autismespectrumstoornis, of je hebt moeite met het emotioneel omgaan met je stoornis dan kan ik je wellicht helpen. Samen kunnen we uit de Oosterse filosofie handvatten halen om je te helpen in het omgaan met de problemen die een ASS met zich meebrengt.

Interesse? Je kunt bellen naar Alex Krappen (06-13432840) of mailen naar info@ontprikkelen.nl.